Error message

Warning: Illegal string offset 'default' in date_plugin_display_attachment->options() (line 33 of /domains/buskruid.com/DEFAULT/sites/all/modules/date/date_views/includes/date_plugin_display_attachment.inc).

Knolselderijsoep met bospaddenstoelen en aardpeerchips

4-6 personen

gedroogde porcini, 20 gram
4 sjalotjes, gesnipperd
4 aardpeertjes, dunne plakjes
1 knolselderij (+/- 1 kg), in blokjes snijden van ongeveer 1 cm
1 prei
groentebouillon/bospaddenstoelenbouillon, ongeveer 800 ml
volle melk, 500ml
1 takje rozemarijn
verse bospaddenstoelen naar keuze, 500 gram
tijm
roomboter
lichte olijfolie
bieslook

Laat de porcini 20 minuten weken in heet water en snij de paddenstoelen in stukjes, bewaar het water. Verhit een flinke laag olijfolie in een pan en frituur hierin de plakjes aardpeer met zout en peper, zorg dat de aardpeer goed onder liggen in de olie. Wanneer de aardpeer een mooie bruine kleur heeft laat je ze uitlekken in een zeef, bewaar de olie.

Fruit de sjalotjes 5 minuten aan (gebruik de olie van de aardpeer), voeg de prei toe en bak 2 minuten mee, voeg de knolselderij toe en bak 5 minuten. Voeg de porcini, de bouillon (opgelost in water van de porcini), de melk en rozemarijn toe en breng tot het kookpunt. Haal na 10 minuten pruttelen het takje rozemarijn uit de pan en pureer het mengsel tot een glad geheel wanneer de knolselderij gaar is. Laat de soep nog even op het vuur staan terwijl je de paddenstoelen bakt.

Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan, wanneer de boter heet is voeg je de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur. Voeg tijdens het bakken flink zout toe, peper en tijmblaadjes.

Serveer de soep met de paddenstoelen, aardpeertjes en verse bieslook